Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Ημερίδα – Διάλεξη: «Η ψυχολογία στο σκάκι και τον αθλητισμό»,




Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

διοργανώνει ημερίδα – διάλεξη με θέμα:

«Η ψυχολογία στο σκάκι και τον αθλητισμό»

την Κυριακή, 15-11-2015, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου (Δημ. Καραγκάνη 24 και Καρατάσιου 19), στις 11.30 π.μ., με ομιλητή το Dr. Στέφανο Πέρκο, ειδικό σε θέματα αθλητικής ψυχολογίας.

Θα παρουσιασθούν διάφορες τεχνικές, σχετικές με την αύξηση της αυτοπεποίθησης, της συγκέντρωση των νεαρών αθλητών – αθλητριών, τη μείωση του άγχους τους και την καλύτερη προετοιμασία για τους αγώνες. Οι συμμετέχοντες αθλητές –τριες θα ασχοληθούν με διάφορες απλές και εφαρμοσμένες ασκήσεις που έχουν στόχο την εφαρμογή των παραπάνω.

Θα ακολουθήσει συζήτηση – ενημέρωση των γονέων – κηδεμόνων και συνοδών των παιδιών για θέματα που αφορούν τις σχέσεις και τη ψυχολογία αυτών σχετικά με τους αγώνες, τους προπονητές κλπ.  

Η ημερίδα απευθύνεται σε αθλητές –τριες και στους γονείς – κηδεμόνες και συνοδούς αυτών και προσδοκά να βοηθήσει στην κάλυψη ενός πραγματικά υπάρχοντος κενού.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σ΄ όλους, με παράβολο μόνο για τους ενήλικες, 5 ευρώ (δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: asopoligirou@gmail.com  και στα τηλ. 6944473804, Δημ. Μήτσιου και 6945891308 Παναγ. Παλαιοχωρινός).

Μικρό βιογραφικό του ομιλητή

Ο Στέφανος Πέρκος είναι καθηγητής φυσικής αγωγής, διδάσκων στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, κάτοχος μεταπτυχιακού (masters) και διδακτορικού διπλώματος (PhD) στην αθλητική ψυχολογία. Έχει γράψει 6 βιβλία (Ψυχολογική προετοιμασία στο μπάσκετ, Ψυχολογική προετοιμασία ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, Αποτελεσματικός προπονητής κ.α.), ενώ έχει δημοσιεύσει και πολλά σχετικά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Παράλληλα με τα παραπάνω ασχολείται επαγγελματικά, με την προπονητική στο μπάσκετ, σε υψηλό επαγγελματικό επίπεδο.



                                      Το Δ.Σ. του Α.Σ.Ο.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: